22/05/2024

DOCUMENTACIÓ NECESSÀRIA DISPOSAR UN TALLER MECÀNIC

A continuació us recordem la documentació i cartellera que cal tenir al taller:

Si teniu cualsevol consulta o necessiteu legalitzar el vostre taller mecànic estem a la vostra disposició.

Compartir:  Compartir en FacebookCompartir en TwitterCompartir en Google+Compartir por correoCompartir en PinterestCompartir en Whatsapp

- Responsable Tècnic del taller: els tallers han de comptar almenys amb una persona vinculada al taller, contractada a temps complet i responsable tècnic amb la titulació acreditativa.

- Inscripció al Registre d'Agents de la Seguretat Industrial de Catalunya (RASIC),antiguament conegut com a REIC: els tallers de reparació de vehicles automòbils, per iniciar la seva activitat a Catalunya, hauran de presentar una comunicació prèvia d'incorporació al Registre dels Agents de la Seguretat Industrial a Catalunya RASIC, a la branca de tallers de reparació de vehicles automòbils. També caldrà comunicar els canvis substancials que es puguin produir. En cas d'inspecció cal que mostreu el registre.

- Placa d'indústria: els tallers legalment classificats heu d'anunciar a la façana del vostre establiment la placa-distintiu on apareix el vostre número de RASIC, així com les branques i especialitats que dueu a terme al taller (mecànica, electricitat, planxa, pintura, pneumàtics, motocicletes, etc.)

- Placa Horària: els tallers heu d'exhibir, almenys en català, de forma perfectament visible des de l'exterior, un cartell informatiu de l'horari de la prestació del servei al públic.

- Cartell preu/hora: el taller ha de tenir exposat al públic un cartell que indiqui el preu dels serveis actualitzat a l'any en curs, el qual ha de tenir detallat el preu per hora de treball, preu per quilòmetre per a reparacions realitzades fora del taller i les despeses diàries d’estada.

- Cartell dels Drets de l'Usuari: els tallers heu d'exposar en un lloc visible per als clients els drets del consumidor.

- Cartell i fulls de reclamació: els tallers heu de tenir a disposició dels clients els fulls de reclamació/queixa/denúncia, així com un cartell on s'indiqui aquesta disponibilitat. 

- Blocs de Pressupost: tota reparació ha de tenir un pressupost previ, a no ser que el client en renunciï a l'Ordre de Reparació de forma manuscrita i amb la signatura del client. Per als casos on no es renunciï a pressupost, disposem de Blocs de Pressupost que han estat consensuats amb l'Administració.

- Blocs d'Ordre del Reparació (O.R.): des del Gremi us oferim blocs d'Ordre de Reparació, aquests models han estat consensuats amb l'Administració. És imprescindible emplenar una O.R. per a cada reparació, especificant els treballs a realitzar, les peces i els preus. Si, fent el diagnòstic de la reparació, n'apareix una de nova, cal avisar al client i obrir una nova O.R.

- Blocs de Factures: des del Gremi us oferim blocs de Factures on s'especifica la feina realitzada, les hores empresades i el preu de la mateixa, així com la garantia que disposa la reparació.

- Decret de Tallers 298/93: tots el tallers han de tenir a disposició del client un exemplar del Decret de Tallers. Es tracta de la reglamentació per la qual es regeix l'activitat dels tallers.

- Assegurança: els tallers han de tenir una pòlissa de responsabilitat civil per danys a tercers que cobreixi com a mínim 270.884,50 euros, per als tallers de fins a 10 treballadors, o bé 541.768,50 euros, per als tallers de més de 10 treballadors.

- Residus: els tallers heu d'estar registrats a l'Agència Catalana de Residus com a productors de residus. D'altra banda, s'han de tenir els residus en un lloc adequat amb els corresponents contenidors i el seu etiquetatge. També cal conservar els comprovants de la recollida de residus generats al taller i portar un llibre de registre de residus. Tant el transportista com el gestor del residu ha d'estar homologat per l'Agència Catalana de Residus. 

- Gasos fluorats: certificat personal (obligatori) que acredita la competència per a la manipulació de sistemes frigorífics que utilitzin refrigerants fluorats destinats al confort tèrmic de persones instal·lats als vehicles.

- Llei de Protecció de Dades: els tallers esteu obligats a complir la normativa referent a la Protecció de Dades dels vostres clients. 

- Instal.lacions: Cal realitzar les inspeccions reglamentàries a la maquinària i instal•lacions del taller (elevadors, equips de pressió, instal•lacions de baixa tensió, instal•lacions de climatització d'oficines i/o calefacció del taller, dipòsits de combustible, cabines de pintura, etc.). Les instal•lacions elèctriques es realitzen inspeccions periòdiques cada anys per part de un Organisme de Control Acreditat.(OCA)

 
acolor.es - Diseño de paginas webbuscaprat.com - Guia comercial de el prat
aColorBuscaprat